Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Harzen er som gaven, der bliver ved med at give. For her finder I massevis af oplevelser, der passer til passagererne på både for- og bagsæde!

Mere end I tror

Goslar by night

Falder tankerne automatisk på gammeldags pensionist-ture, når I hører ordet Harzen? Så tænk igen! For når I først har parkeret bilen, er det nemlig bare at vælge mellem stedets mange dejlige oplevelser.

I Harzen er idylliske byer, bjerge og seværdigheder samlet meget tæt. Så I kan faktisk opleve UNESCO kultur om formiddagen, cykle på mountainbike i bjergene om eftermiddagen og gå rundt i de idylliske byer om aftenen, hvor de mange hyggelige restauranter med regionale retter og lokale øl lokker med liflige dufte. Men vi anbefaler at sprede oplevelserne lidt ud og nyde jeres tid i Harzen.

Op at svæve eller ned i huler

Bjerglandskab og skove i Harzen

Vil I helt op i højden eller langt ned under jorden? I Harzen kan I begge dele – og meget mere. Der er nemlig en del svævebaner og stolelifte, der giver jer den smukkeste udsigt (og de flotteste feriebilleder). Besøg for eksempel Nordtysklands længste svævebane, Wurmbergseilbahn, der er 2,8 km lang og har en højde på 971 m.o.h. – ikke en tur for familien med højdeskræk!

Skal det gå lidt hurtigere, kan I på toppen af St. Andreasberg finde sommerkælkebakken. Kælkebakken har et niveaufald på 130 meter, så det går hurtigt – men ikke hurtigere end at de fleste børn kan være med. Er I ikke så meget til fart og højder, kan I besøge nogle af stedets mange nedlagte miner og flotte drypstenshuler – fx Bad Grund, Rübelang eller Elbingerode. 

Harzen hele året

Harzer Schmalspursbahn

Harzen er skøn om sommeren – og vidunderlig resten af året! Og så er det ikke fordi, at de mellemliggende sæsoner mangler sjove aktiviteter og oplevelser for familien. Uanset hvilket tidspunkt I vælger, så er I garanteret et væld af oplevelser i Harzen.

Tag for eksempel til hekse- og folkefest i foråret, kør med damptog i bjergene om sommeren, smut på slotsbesøg om efteråret, stå på ski om vinteren eller tag på vandretur i Harzens smukke natur. I vælger selv! Og så kan I jo altid komme igen… Faktisk har Harzen også en lang dansk tradition, hvilket gør at mange danskere føler sig hjemme her. Så hvis I vil have dansk islæt, hvor I bor, så er Hotel Njord et godt valg.

Brugernes billeder på Instagram fra #harzen