Left navigation


Nye thrustere på Rødby-Puttgarden

– et vigtigt skridt på vores vej mod en grønnere flåde og vores Zero Emission strategi.

Næste skridt på vores vej mod Zero Emission er, at alle fire hybridfærger på ruten Rødby-Puttgarden får udskiftet thrusterne, der både styrer og driver skibet fremad.  

Neuer_Thruster

De nye thrustere vil give mindre undervandsstøj og bidrage  til en yderligere reduktion af CO2-udslip. Hvor meget, vi kan dæmpe undervandsstøjen, måler vi i samarbejde med den tyske miljøorganisation, NABU. Skibe, der afgiver mindre undervandsstøj, er til glæde for blandt andre marsvinene i Femern Bælt. Den samlede investering i nye thrustere er på 100 millioner DKK.

Hybridfærgerne M/F Schleswig-Holstein og M/F Deutschland er udstyret med miljøvenligere thrustere

Som den første af de i alt fire Scandlines‘ hybridfærger på ruten Rødby-Puttgarden blev M/F Schleswig-Holstein udstyret med nye thrustere i efteråret 2019. Dernæst fik M/F Deutschland nye thrustere i april 2020.

Schleswig-Holstein_neue_Thruster

I 2021 bliver thrusterne på de tre øvrige hybridfærger på Rødby-Puttgarden ruten udskiftet.

Push-thrustere erstattes med hightech pull-thrustere

 

På de gamle push-thrustere sad propellerdrevet bagest, så vandet først skulle forbi thrusteren, inden det nåede til selve propellerdrevet. 

Vi skifter nu til hightech pull-thrustere, hvor propellen sidder forrest på thrusteren, så der opnås et mere homogent flow gennem vandet. 
Hver thruster har fire propelblade, vejer 25 ton og har en diameter på 3,2 meter. 


Scandlines - Der er noget ved at sejle