Left navigation


Vi lader op til batteridrevne færger på Helsingør-Helsingborg

Vi ombygger de to færger Tycho Brahe og Aurora til batteridrift til gavn for miljøet i og omkring Øresund.

Scandlines - batteridrevne færger

Inden 2017 er omme opgraderer vi havnene på begge sider af Sundet og installerer batterier i de to færger, så at turen ”med regionens flydende bro” bliver endnu grønnere.

At have ren batteridrift på en højintensiv færgeoverfart som Helsingør-Helsingborg er en verdensnyhed. Vi har altid værnet om miljøet i Øresund, og det er et stort skridt fremad, mod mindre udslip, røg og støj.

I havnen vil vi sætte færgen til opladning med en fuldautomatisk laserstyret robotarm, hver gang færgen er i havn. Det er banebrydende teknologi.

Vi bliver ved med at sejle med samme frekvens, når vores færges er batteridrevne, og overfarten bliver forsat kun 20. minutter. Der er altid en afgang der passer!

Følg med på rejsen til batteridrevne færger
sejlmedstrommen.dk har vi samlet fakta, fotos, film, dokumentation og nyheder omkring batteriprojektet. Her kan du med interesse følge udviklingen i projektet de miljømæssige konsekvenser samt teknologien bag om visionen for at indføre batteridrift, som første rederi i verden med så intensiv trafik. Velkommen ombord og sejl med strømmen!

 

 


Scandlines - Der er noget ved at sejle