Left navigation


Venindetur til Nordtyskland

Venindetur med Scandlines

10 forslag til en venindetur til Tyskland

Pak bilen - husk plads til indkøb - shop slik og skønne cremer på færgen, og tag dine bedste veninder med til Nordtyskland. Her venter shopping, vandre- og cykelture, kultur og forkælelse til priser, der er til at forstå.

Economy

Fra DKK 239,-
Book nu
En Economy-billet gælder for 1 bil (maks. 6 meter) med op til 9 passagerer og ubegrænset bagage. Billetten skal bookes senest 14 dage før afrejse og kan kun bookes online. Du skal være SMILE-medlem. Er du ikke allerede medlem, kan du blive det ganske gratis, samtidig med at du booker din billet. Der er begrænset antal pladser og afgange.

Nyd en doven søndag i Berlin

Har I været kulturelle og shoppet igennem en hel weekend i Berlin, er søndag som skabt til at slappe af. Begynd dagen med et dovent morgenbad i Berlins kæmpebadekar, Badeschiff, en swimmingpool, der flyder på floden Spree med udsigt til Oberbaumbrücke og TV-tårnet. Spis frokosten i Kulturbrauerei i kultbydelen Prenzlauer Berg, hvor der hver søndag kl. 12-18 serveres streetfood ved boder, der har hentet madinspiration fra hele verden.

Slut af inden afrejse med en slentretur gennem Mauerpark, også i Prenzlauer Berg. Parken har navn efter en 30 meter lang rest af den gamle Berlinmur, og har I stadig plads i bilen, er der loppemarked med fund, kuriositeter og junk i de hundredvis af stande, der dukker op ud af det blå i parken hver eneste søndag året rundt.

Berlin

Lyt til musikken i Hamborg

Hamborg har slået sit navn fast som musicalby, og de bedste opsætninger spiller i årevis. Se for eksempel Løvernes Konge, der König der Löwen, der har 15 års jubilæum og spilles i teaterteltet Theater im Hafen direkte på Elbens sydbred, så sejlturen til teatret er med i billetprisen.

KDL Zelt 

Eller grib chancen og oplev musicalen Hinterm Horizont, der fortæller historie, ikke bare om Tysklands elskede rockstjerne Udo Lindenberg, men også om Tysklands deling. Naturligvis med Lindenberg-hits som “Reeperbahn” og “Hinterm Horizont”.

Hold jer klar til en tidlig start på søndagen på Fischmarkt, ikke så meget på grund af Aal-Kai og de 699 andre sælgere, der er på plads ved den gamle fiskeauktionshal allerede kl. 5, men for at opleve stemningen inde i hallen. I kan spise brunch eller få en gang brasede kartofler, serveret til funky live-musik, der får både morgenfriske og de knap så friske på vej hjem fra en nat i byen ud på det lille dansegulv.

Fischmarkt Hamburg

Praktisk:

Fiskeauktionshallen, Grosse Elbstr. 9. Brunch fra 5.30-12, om vinteren fra kl. 6. Reserver evt. plads via hjemmesiden.

Lübeck og Travemünde for feinschmeckere

Lübecks historie gemmer sig inde bag små gyder og gårde, gamle købmandshuse, et prægtigt rådhus og store, smukke kirker. Ikke så mærkeligt, at Lübecks Altstadt (gamle by) er UNESCO kulturarv. Den er også et perfekt setup for en hyggelig venindetur, og den er ovenikøbet let at komme til.

An der Obertrave in Lübeck

Niederegger-Marzipansalon er et must - også oppe på cafeen på første sal, hvor nøddetærten kan anbefales. Og den er et naturligt stop på shoppeturen ned ad Breite Straße.

Byen er fuld af restauranter med mange årtier, nogle endda med århundreder, på bagen - f.eks. Schiffergesellschaft, Skipperlaugets smukke hus fra 1535, men skal det være noget lidt anderledes, er et godt valg Restaurant Noki, der serverer nordtysk mad i ny forklædning. Det samme er cafeen Fräulein Brömse, der gemmer sine hjemmebagte kager og tærter inde bag det gamle Burgklosters mure ved det nye Hansemuseum. Er I til spa og wellness, kan turen til Lübeck kombineres med et ophold i kystbyen Travemünde, og skal det være rigtig luksus, hedder hotellet Rosa-A.

Strandkörbe Travemünde

Economy

Fra DKK 239,-
Book nu
En Economy-billet gælder for 1 bil (maks. 6 meter) med op til 9 passagerer og ubegrænset bagage. Billetten skal bookes senest 14 dage før afrejse og kan kun bookes online. Du skal være SMILE-medlem. Er du ikke allerede medlem, kan du blive det ganske gratis, samtidig med at du booker din billet. Der er begrænset antal pladser og afgange.

Se Rügen fra en cykelsadel

Rugen Jasmund Nationalpark 

Rügen,Tysklands største ø, er let at komme til på en forlænget weekend. Her venter 60 kilometer sandstrand, skønne badebyer med fortryllende arkitektur, shopping og wellness. Flere nationalparker med storslået natur og en spændende historie inspirerer til udflugter, og selv om I slår jer ned på en fast adresse, kan I godt komme rundt på øen på cykel. Så slipper I for at skulle have hele oppakningen med og kan nøjes med det, I kan have i en cykeltaske eller en cykelkurv. Om sommeren er der på flere strækninger indsat cykelanhænger på busserne, så I kan komme langt omkring uden at skulle anstrenge jer unødigt.

TZR

De mest spændende steder på Rügen ligger på nordøen. Byen Bergen, der er omgivet af bakker, er et godt sted at slå sig ned. Ellers er der mange gode steder direkte ved vandet i og omkring de romantiske badebyer Binz, Sellin, Göhren og Saßnitz. Fra Rostock er der kun godt en times kørsel til Stralsund, som er forbundet med Rügen via en bro.

Rugen strandkurve villaer 

Se udsigten fra Bloksbjerg

Vandrestøvler er et must på denne tur til Nationalpark Harz, hvor Torfhaus, et nyt hotel og hytteområde ved siden af nationalparkcentret ligger så tilpas centralt i Harzen, at I kan se den højeste top, det 1141 meter høje Bloksbjerg - Brocken på tysk - fra vinduerne.

Den cirka 3 timer lange tur til toppen er en skøn vandring gennem skov og mose på supergode stier. Hekse er der ingen af, men måske har de en finger med i spillet på restaurant Brockenwirt på toppen, for den overlever ikke på grund af god gastronomi og service, men måske fordi den virker som et kuriøst pust fra en fjern DDR-fortid.

Bloksbjerg

Vil I slippe for at gå begge veje, kan I tage den dampende smalsporsbane Brockenbahn den ene vej. Husk at tage ekstra tøj med på turen. Det kan godt være dejligt sommervejr i dalen og hundekoldt på toppen.

Shop igennem på vejen

Find Prada og Burberry, Hugo Boss, Nike og Adidas i McArthurGlen Designer Outlet Berlin en halv times kørsel fra Berlin. De er blot en håndfuld af de mærkevarer, som I kan købe til omkring halvdelen af prisen på tilsvarende mærkevarer i andre butikker. Den helt rigtige måde at gå til opgaven på er at tjekke priser og udvalg på forhånd på Designer Outlets hjemmeside, så I ved, hvor I skal slå ned. Ellers kan det godt tage tid at komme igennem alle 80 butikker, heraf også nogle med godt tysk køkkenkram som gryder og knive.

Slipper I hinanden løs for at kigge og shoppe forskellige steder, er der flere cafeer og restauranter, som I kan aftale at mødes på.

Praktisk:

Adresse: Alter Spandauer Weg 1, D-14641 Wustermark OT Elstal
Der er masser af gratis parkering

Åbningstider:

Mandag-lørdag er der åben kl. 10-20.
OBS! Designer Outlet Berlin har lukket om søndagen undtagen på særlige ”festdage” – se hvilke på hjemmesiden.

Economy

Fra DKK 239,-
Book nu
En Economy-billet gælder for 1 bil (maks. 6 meter) med op til 9 passagerer og ubegrænset bagage. Billetten skal bookes senest 14 dage før afrejse og kan kun bookes online. Du skal være SMILE-medlem. Er du ikke allerede medlem, kan du blive det ganske gratis, samtidig med at du booker din billet. Der er begrænset antal pladser og afgange.

Forkæl jer selv med spa og wellness

Nap et par forkælelsesdage i Kühlungsborn, “hovedstaden” på Den Tyske Riviera ved Østersøen. Hotelresidenz og Spa Upstalsboom er et tidligere hospital omdannet til et dejligt luksushotel, hvor I kan trille op foran den store portal og tømme bilen, også i regnvejr. Restaurantens morgenmad er virkelig god, kageudvalget i Wienercafe Arendsee frister mere end godt er, og her er gourmetrestaurant.

Er målet for turen wellness, er der forkælelse i alle variationer i det skønne spaområde på 1. sal. Book i forvejen, så er der mest at vælge imellem. 

Upstalsboom

I behøver faktisk ikke bevæge jer udenfor, men skal I shoppe, ligger hotellet praktisk midt i Kühlungsborn, der nok er en badeby, men restauranter og butikker holder åbne året rundt. Der er altid dejlige gåture langs den kilometerlange strand med strandpromenade og i skoven, og hotellet ligger midt mellem byens østlige og vestlige del, stranden lige overfor og skoven mellem de to bydele i ryggen.

Tysk Riviera Kuhlungsborn strand hoteller 

Tag til troperne sammen

Blot 60 km syd for Berlin finder I varmen inde under kuplen på Tropical Islands. Svømmeture i tropevarme pools - også om natten, et kæmpe spa-område, der har åbent døgnet rundt, restauranter og barer - det hele står og venter, når I er checket ind i en balinesisk hytte, et intimt telt, en lodge på stranden eller en stor suite. Og I glemmer det hurtigt, hvis det er koldt og råt udenfor.

I skal naturligvis også prøve vandlegepladserne i Amazonia, som er Tropical Islands nye udendørs badelandskab. Selv når det er koldt, kan I suse nedad den 250 meter lange Whitewater River – vandet er 32 grader - slappe af i liggestole med indbygget spa og lade dyserne massere jer, og nakkemassagebrusere og Lazy River-kanalen sørge for afspændingen.

Oplev udsøgt herregårdsstemning

Christina Ahlefeldt-Laurvig kalder sin mand Knut Splett-Henning “Herregårdshviskeren”. Han har næse for, hvad der kan komme ud af en ruin. Sådan en købte det dansk-tyske par for nogle år siden, og nu står Gutshaus Rensow nænsomt sat i stand og smukt indrettet som bevis.

For det var en ruin - det viser de mange billeder fra før restaureringen. Parret har selv lavet det meste af arbejdet, og trænger I til et par dages samvær, ro og mental wellness, rammer I rigtigt med et ophold i en ferielejlighed på herregården i den lillebitte landsby Rensow i Mecklenburg-Vorpommern, delstaten op mod Østersøen.

Rensow herregård 

Parret bor på stedet med deres tre børn, og I vil føle jer som private gæster hos det uformelle godsejerpar, der gerne fortæller om den danske tilknytning til området og giver gode råd om ture og highlights end de gængse. Og når Knut har puslet grundigt om maden, og duften har bredt sig rundt om det store bord, er velværet så konkret, at det er til at tage og føle på.

Køb parfume ombord

Ombord på Scandlines færgerne er Onboardshoppen, hvor du i afslappende omgivelser kan tage veninderne under armen og bruge sejlturen til at shoppe taxfree makeup og parfume. Her kan du forkæle dig selv og spare mange penge på kendt mærker som bl.a. Estée Lauder, Marc Jacob og Elizabeth Arden. Snus rundt mellem hylderne eller planlæg din shopping hjemmefra med shoppens katalog. Du kan også forkæle din mand eller kæreste med en god flaske whisky, børnene med noget nyt legetøj, eller din mor eller søster med en parfume. Gensynsglæden bliver med garanti kun endnu større.

Veninder dufter til parfume 

På færgerne er der også mulighed for at nyde et måltid mad og få fornyet energi til turen. Særligt all inclusive morgenbuffeten på begge færgeafgange kan anbefales. I restauranten kan du sætte dig godt til rette og drikke din morgenkaffe, imens du kan nyde et flot vue over havet.

Ved færgelejet i både Puttgarden og Rostock finder du BorderShoppen. Her kan du kan forsøde venindeturen med luksusbobler og chokoladespecialiteter til billige penge. Hylderne bugner af kendte mærkevarer og unikke kvalitetsprodukter – og du må smage på næsten alle drikkevarer inden du køber.

BorderShop Puttgarden er en seværdighed i sig selv. Her kan du opleve verdens største BorderShop, som er placeret inde i en pensioneret Scandlines færge. I butikken kan du gå på opdagelse på hele fire dæk med kvalitetsvarer til lave priser. Parkeringen er gratis, du betaler ikke dåsepant og betjeningen er på dansk.

Praktisk:

BorderShop Puttgarden, Neuer Skandinavienkai, 23769 Puttgarden. Shoppen har åben alle ugens dage.

BorderShop Rostock, Zum Südtor 5, 18147 Rostock og har åben alle ugens dage

Economy

Fra DKK 239,-
Book nu
En Economy-billet gælder for 1 bil (maks. 6 meter) med op til 9 passagerer og ubegrænset bagage. Billetten skal bookes senest 14 dage før afrejse og kan kun bookes online. Du skal være SMILE-medlem. Er du ikke allerede medlem, kan du blive det ganske gratis, samtidig med at du booker din billet. Der er begrænset antal pladser og afgange.

Scandlines - Der er noget ved at sejle