Left navigation


Herretur til Nordtyskland

Mand på vandski

10 forslag til en herretur i Nordtyskland

Tag dine kammerater med på en uforglemmelig weekend til Nordtyskland. Allerede på Scandlines hybrid-færge fra Gedser til Rostock begynder herreturen. Vi har samlet 10 fede forslag, som I kan opleve og kombinere til det vildeste program. Rigtig god tur!

Economy

DKK 499,-
Book nu
En Economy-billet gælder for 1 bil (maks. 6 meter) med op til 9 passagerer og ubegrænset bagage. Billetten skal bookes senest 14 dage før afrejse og kan kun bookes online. Du skal være SMILE-medlem. Er du ikke allerede medlem, kan du blive det ganske gratis, samtidig med at du booker din billet. Der er begrænset antal pladser og afgange.

Kør en sovjetisk panservogn

Kryb ned gennem taglemmen og sæt dig godt til rette. I de næste 20 min. er det dig, der er vognfører af denne sovjetiske BMP-1 panservogn på 13.300 kg. Du strammer grebet om rattet og slipper de 300 hk løs og mærker, hvordan det pansrede bæltekøretøj ruller ubesværet gennem det ujævne terræn. Forinden har du fået 10 min. instruktion i at køre denne stålfæstning med en 73 mm glatløbet kanon på taget. Under kørslen har du konstant radiokontakt med instruktøren. Topfarten er 65 km/t, og V-6 dieselmotoren sørger for, at panservognen kommer frem.

sovjettisk_tank-400x119 

Praktisk

PanzerAction-MV, Serrahner Str. 20, 18292 Kuchelmiss, ca. 30 min. syd for Rostock ad Autobahn 19 mod Berlin. Din unikke køreoplevelse koster 165 € inkl. brændstof og instruktør. Passagerer kører med for 10 €.

Løb alpint året rundt i Nordtyskland

Hold polterabend eller herretur på ski og snowboard en god times kørsel fra Scandlines anløbshavn i Rostock. Overrask dine venner med en ski-weekend i Europas største indendørs skicenter, hvor I løber på 330 meter lange pister med et fald på op til 31%, tager stoleliften op og straks er klar til næste nedløb ad den 80 m brede piste. Prøv også snowboard på freestyler Funparken.

Alpincenter Hamburg-Wittenburg har hotel med flere restauranter, der serverer alt fra store buffeter over á la carte og til bayerske specialiteter. Tag på festlig afterski med tyrolerstemning og spil curling, bowling og pool. Ønsker I flere udfordringer, tilbyder alpincentret både vandski, gokart og beachvolley (apr.-okt.).

M_curling_skitur-400x226 

Praktisk

Alpincenter Hamburg-Wittenburg, Zur Winterwelt 1, 19243 Wittenburg.
I bil fra Rostock tager turen ca. 1 time og 20 min. Alpincenteret udlejer alt i udstyr til ski og snowboard og tilbyder all-inclusive med skiløb og alt det, du kan spise og drikke fra 29 € for en aften og 49 € for en hel dag. Bestil evt. skiundervisning.

Kombinér skiløb med oplevelser i Hamborg (ca. 45 min. i bil) eller kør en sovjetisk panservogn (1,5 time i bil).

Kør mountainbike i Harzen

De skovklædte bjerge i Harzen giver masser af udfordringer for mountainbikere. Nogle stigninger kræver det allerlaveste gear + god form for at nå op til toppen. På andre som Rosstrappen Downhill kan man hægte cyklen bag på stoleliften op - og ræse den 2 km lange tur ned over klippesidens 250 meters fald fra Rosstrappes klippefremspring.

Harzens 2.000 km afmærkede MTB-ruter og spor fører jer gennem de smukke landskaber. Vælg mellem 74 ruter i forskellige længder (20-90 km), sværhedsgrader og højdemeter fra 300 helt op til 1670. Der er også lettere cykelture i Harzen som den 350 km lange cykelrute Harzrundweg, der kan cykles i kortere etaper.

Rigtig mange af Harzens hoteller har wellness, hvor dine muskler, sener og ømme steder kan slappe af i spa, pool og sauna efter strabadserne i bjergene. God mad og drikke skorter det heller ikke på i Nordeuropas bedste område til MTB.

Praktisk

Terrænet omkring St. Andreasberg er skabt til mountainbiking med 5 ruter ind i nationalparken, beskrevet sammen med 69 andre ruter i det øvrige Harzen i kortsættet Der Harz für Mountainbikeführer.

Economy

DKK 499,-
Book nu
En Economy-billet gælder for 1 bil (maks. 6 meter) med op til 9 passagerer og ubegrænset bagage. Billetten skal bookes senest 14 dage før afrejse og kan kun bookes online. Du skal være SMILE-medlem. Er du ikke allerede medlem, kan du blive det ganske gratis, samtidig med at du booker din billet. Der er begrænset antal pladser og afgange.

Spis af Berlins Michelinstjerner

Spis en stjerne eller to og få en overjordisk gastronomisk oplevelse. Berlin har 20 restauranter med tilsammen 26 Michelinstjerner (Hamborg 15 stjerner, København 20). 1-stjernede Bandol sur Mer serverer en 5-retters menu med tilhørende vine til 129 €, mens 2-stjernede Fischers Fritz lader sine gæster betale 150 € for 5 retter. Læg hertil vin. Generelt er prisniveauet på Berlins Michelin-restauranter noget lavere end i DK. Bestil bord i god tid.

Skulle de stjernespækkede restauranter melde alt optaget, er der aldrig langt til et godt spisested blandt millionbyens 4.630 øvrige restauranter. Besøg fx PraterGarten i Prenzlauer Berg - Berlins ældste Biergarten berømt for bl.a. sin wienerschnitzel. Zur Haxe er stedet at spise grillet svineskank på bayersk vis.

Fortsæt med en rundtur blandt nogle af hovedstadens ca. 900 kneiper og værtshuse. Kvarteret omkring Hackesche Markt er et godt udgangspunkt. Oranienburger Strasse er også oplagt til et ‘kneipe-lauf’ - en tysk version af pub-crawl. Slut af på clubs og dansesteder.

Strandbar 

Oktoberfester i Nordtyskland

Skummende øl i literkrus. Fællessang og dans på borde og bænke. Det behøver I ikke rejse helt til München for. Her er 5 alternativer til Oktoberfest i München, hvor I kan lufte jeres lederhosen og synge med på de tyske schlagere. De største fordele er, at I lettere kan få plads ved langbordene, og at I kan tage bilen derned og have god, tysk øl med hjem til et afterparty.

Berlin sætter de store Paulaner-ølkrus i svingninger fra 23. sept. til 16. okt. til Berliner Oktoberfest. Flere andre steder i byen er der også festtelte og oktoberfest-stemning fx på Alexanderplatz.

Hamborg har mindst 10 steder, hvor man holder oktoberfest (fra midt september og en god måneds tid frem). Hamburger Oktoberfest og Hamburger City Wiesn. Varighed og åbningstider skifter fra fest til fest.

Lübeck er mere overskuelig med sin egen hansestad-charme, men i teltet er der levende musik fra Bayern, og der skænkes øl og serveres bayerske retter af dirndl-klædte kvinder. Lübecker Oktoberfest.

Rostock fejrer for 4. år i træk Rostocker Oktoberfest over 3 dage i oktober 2017. Selv om festen er ny i havnebyen, som Scandlines sejler til fra Gedser, så holdes den ud fra bayerske traditioner.

Hannover - den kendte messeby - holder sig heller ikke tilbage, når det gælder Oktoberfest Hannover. Festpladsen tæller 2 store partytelte med forskellig underholdning, og rundt på pladsen er der masser af forlystelser.

Tag på Reeperbahn og oplev Hamborgs natteliv

Natklubber, cocktailbarer, restauranter, kneiper og diskoteker ligger tæt i Hamborgs havnebydel St. Pauli, hvis mest kendte gade er Reeperbahn. Engang berygtet for sine bordeller, tatovører, pornobutikker og sexshows, men i dag er kvarteret mere musik og natteliv. Reeperbahn Festival samler hvert år hen i september mange upcoming bands og trofaste fans i tusindvis.

Reeperbahn

The Beatles spillede i hedengangne Star Club i Grosse Freiheit 39. I dag hedder pladsen Beatles-Platz, hvor Grosse Freiheit munder ud i Reeperbahn. Der spilles stadig i gaden, bl.a. i Grosse Freiheit 36 med Kaiserkeller og Galeria 36. Ved den anden ende af Reeperbahn East, Simon von Utrecht Str. 31, hvor du møder unge hamburgere med hang til musikken, loungestemningen, drinksene og de bløde møbler og tekstiler. Ét af mange eksempler på forandringen, som kvarteret gennemgår fra prostitution til trendy natteliv.

Grosse Freiheit 39 

Et oplagt sted til en godnatøl er hos Ernas eftf. i Zum Silbersack (åbent til 04 og lørdag til 06) i Silbersackstrasse 9. Værtshuset blev åbnet af Erna Thomsen i 1950'erne og står nærmest uændret, både når det gælder musik i jukeboksen, gardiner, de simple borde og bænke, det kolde wc osv. Derfor er det blevet kult.

Har I energi til mere? Afslut nattens udskejelser på Fischmarkt til levende musik i Fischauktionshalle, der åbner kl 5.30 (apr.-sept.) og kl. 6.00 resten af året og holder festen i gang indtil kl. 12 hver eneste søndag.

Economy

DKK 499,-
Book nu
En Economy-billet gælder for 1 bil (maks. 6 meter) med op til 9 passagerer og ubegrænset bagage. Billetten skal bookes senest 14 dage før afrejse og kan kun bookes online. Du skal være SMILE-medlem. Er du ikke allerede medlem, kan du blive det ganske gratis, samtidig med at du booker din billet. Der er begrænset antal pladser og afgange.

Autostadt: Prøvekør, se drømmebiler og spis

I VW’s Autostadt i Wolfsburg kan du køre off-road i en firehjulstrukket VW Amarok, Touareg eller Tiguan og på 45 min. teste dine evner hen over vandgrave, ned ad trapper og på en 60 % stigning. Du kan også prøvekøre den nye VW e-Up i en el- eller hybrid-udgave. Turene kan bookes online.

I en række flotte pavilloner udstiller Porsche, Lamborghini, Audi, VW, Skoda og Seat sine modeller, mens det store bilmuseum, Zeithaus, fremviser 125 års bilhistorie. Nyd gensynet med hedengangne bilmærker. Se dine drømmebiler og følg, hvordan design, teknologi og skiftende modeluner har udviklet og forandret vores firhjulede transportmidler og livsstil.

For bilentusiaster er der oplevelser til mindst en hel dag i Autostadt, hvor der naturligvis er flere gode restauranter og cafeer. Restaurant Aqua på hotel Ritz-Carlton er med sine 3 Michelinstjerner blandt verdens bedste.

Bilbyens oplevelsescenter har årligt 2,5 mio. besøgende og blev ikke ramt af de skrammer, koncernen har givet sig selv i den såkaldte Dieselgate.
Kombiner evt. besøget med en afstikker til nærliggende Wolfenbüttel hvor Jägermeister bliver fremstillet. Rundvisning og smagning på fabrikken.

Med skæg og blå briller i Berlin

Træd ind i spionagens verden på det nye Spy Museum Berlin. Under Den kolde Krig var Øst- og Vestberlin spionernes hovedstad. Her overvågede, aflyttede og skyggede de hinanden. Se de hemmelige agenters avancerede udstyr, der er en James Bond-film værdig: Skjulte mini-kameraer, paraplyer til at bedøve, forgiftede nåle stikkende ud af skosåler, en original Enigma-maskine, mikrofilm skjult i kuglepenne og meget mere.
Udforsk spionagens historie fra antikken til Wikileaks bl.a. fortalt på 200 interaktive skærme.

Stasi - det østtyske ministerium for statssikkerhed - er også kommet på museum. Statssikkerhedstjenesten blev grundlagt i 1950 efter sovjetisk forbillede (KGB) og havde som slogan: “Kammerater! Vi vil vide alt”. Og det sørgede de 180.000 hemmelige, østtyske informanter for ved at udspionere deres landsmænd. De rapporterede til de over 90.000 Stasi-ansatte, som tjenesten var vokset til i midt 80’erne.

Stasi-museet er indrettet i Stasis hovedkvarter i Berlin, hvor 7.000 ansatte koordinerede indsatsen. Toppens møblerede kontorer og møderum er en del af udstillingen fra DDR-tiden op til Murens (og Stasis) fald. Mange eksempler på overvågning og aflytning af anderledes tænkende, og gribende beretninger om Stasis metoder.

Praktisk

Spy Museum, Leipziger Platz 9, adg. dgl. kl. 10-20.
Stasi-museum, Ruschestrasse 103, Haus 1, adg. lø-sø kl 11-18, øvrige 10-18.

Oplev et Bundesliga-brag i Berlin og Hamborg

Tyskerne elsker fodbold, så hvorfor ikke opleve Bundesligaen sammen med dem på Olympiastadion i Berlin med plads til 75.000 tilskuere. Her tørner Hertha Berlin sammen med andre storklubber. Det olympiske stadion fra 1936 er en oplevelse i sig selv.
Olympiastadion har 300.000 gæster på rundvisning hvert år. Men langt flere kommer for at se fodbold. Billetter koster fra 15 til 81 €.

Olympiastadion Visit Berlin 

HSV har hjemmebane på Volksparkstadion (plads til 57.000 tilskuere) i Hamborg. Under lokalopgør mod Werder Bremen er der fuldt hus og stemningen helt i top. Volksparkstadion ligger 7 km fra Hamborg centrum mod NV. Fra autobahn A7 frakørsel ‘Hamburg-Volkspark’ er der kun 1 km. Billetter koster fra 16 € (ståpladser) til 94 €.

Book hotel og billetter via TravelSense til Borussia Dortmund, Hamburger SV og Bayern München.

Køb øl og spiritus i BorderShop.

Ved færgelejet i både Puttgarden og Rostock finder du BorderShoppen. Her kan du kan spare penge og kickstarte herreturen ved at købe øl, spiritus og dine favorit snacks til turen billigere. Hylderne bugner af kendte mærkevarer, unikke kvalitetsprodukter og 1.000 forskellige vine. Faktisk finder du her Nordeuropas største whisky sortiment og du kan sågar smage på næsten alt inden du køber.

BorderShop

BorderShop Puttgarden er en seværdighed i sig selv. Her kan du opleve verdens største BorderShop, som er placeret inde i en pensioneret Scandlines færge. I butikken kan du gå på opdagelse på hele fire dæk med kvalitetsvarer til lave priser. Parkeringen er gratis, du betaler ikke dåsepant og betjeningen er på dansk.

Whiskyafdelingen i BorderShop 

Ombord på Scandlines færgerne er Onboardshoppen, hvor du kan bruge sejlturen til at shoppe gaver med hjem, til næsten taxfree priser. Vil du forkæle konen eller kæresten med en ny parfume, børnene med noget nyt legetøj og dig selv med en god flaske rom eller Amarone, så har du muligheden her.

På færgerne er der også mulighed for at nyde et måltid mad og få fornyet energi til turen. Særligt all inclusive buffeten på begge færgeafgange kan anbefales. I restauranten kan du sætte dig godt til rette og drikke din morgenkaffe, imens du kan nyde et flot vue over havet.

Praktisk:

BorderShop Puttgarden, Neuer Skandinavienkai, 23769 Puttgarden. Shoppen har åben alle ugens dage.

BorderShop Rostock, Zum Südtor 5, 18147 Rostock og har åben alle ugens dage

www.bordershop.com

Economy

DKK 499,-
Book nu
En Economy-billet gælder for 1 bil (maks. 6 meter) med op til 9 passagerer og ubegrænset bagage. Billetten skal bookes senest 14 dage før afrejse og kan kun bookes online. Du skal være SMILE-medlem. Er du ikke allerede medlem, kan du blive det ganske gratis, samtidig med at du booker din billet. Der er begrænset antal pladser og afgange.

Scandlines - Der er noget ved at sejle