Left navigation


Kom tættere på skituren med Scandlines

Længslen mod pisterne melder sig og med Scandlines’ ruter fra Gedser og Rødby kan man hurtigt komme til Tyskland og fortsætte hele vejen til de sneklædte pister. Her får du en guide, der giver tips til skituren for både børnefamilier og eventyrlystne.

Når skituren går til Alperne, kan det være en fordel at tage bilen med på rejsen. Det gør det muligt at få plads til alt skiudstyret, hele familien og at have bilen til rådighed på hele turen. Efter en kort færgetur kan man køre fra færgen i enten Rostock eller Puttgarden og have nogle af Europas bedste skisportssteder foran sig. Tyskland, Østrig, Frankrig og Schweiz er alle yndede skisportsdestinationer for både store og små danskere, hvor der venter oplevelser på sne på et højt niveau. 

WILLINGEN – Hyggeligt tysk skisportssted for hele familien

Hyggelige Willingen i bjergområdet Sauerland i Tyskland er både charmerende og byder på flere lette og medium pister, hvilket gør dem egnet for både børn og nybegyndere. 
Desuden er stedet overskueligt og let at orientere sig i, og den korte afstand til skiskolerne, et lækkert vandland og gode langrendsmuligheder gør Wilingen til en passende skidestination for hele familien at besøge. 
Rejs via Rødby-Puttgarden og A1, og turen tager kun knap 5 timer fra færgelejet.

Læs mere om Willingen

Willingen_600px

INNSBRUCK – Ski & the city

Hvis man vil kombinere skiferien med storbylivet, kan man tage bilen videre til Tyrols hovedstad, Innsbruck. Her er der nemlig mulighed for at opleve historie, kultur og shopping på sin skitur. I Tyrol finder man ni skisportssteder, hvor man kan stå på ski på forskellige niveauer, lige fra en avanceret skitur over gletsjere til en tur på mere begyndervenlige pister. Og så er der selvfølgelig masser af klassisk, østrigsk after-ski.

Vil man tage en pause fra skituren, kan man udforske Innsbrucks kultur- og shoppingliv. De mest eksklusive butikker findes i Innsbrucks centrum. Her ligger blandt andet Swarovskis butik Crystal Gallery, hvor man finder smykker, små gaver, kikkerter og teleskoper, der gør den funklende krystalbutik et besøg værd.

Læs mere om Innsbruck

Innsbruck_b600px

LAAX – Freestyle og freeride

I Laax i Schweiz, to timers kørsel fra Zürich, er der mulighed for fri leg uanset alder. Her er der nemlig brede pister fint fordelt i sværhedsgrad – i alt er der 220 km pister inkl. freeride-pister. Sæsonen starter typisk allerede i midten af november, hvilket giver masser af fleksibilitet for danskere, der godt kan lide at tage af sted spontant. 

I Laax er der også mulighed for at boltre sig inden for freestyle-genrerne, for eksempel er der et indendørs freestyle akademi, ’Freestyle Academy Laax’, hvor man kan øve sig i alverdens færdigheder. 

Se mere her: www.laax.com og www.freestyleacademy.com/

Laax_600px

ALPE D’HUEZ – sorte pister for vovehalsene

Alpe d’Huez er vel nok mest kendt for sin ’rolle’ i Tour de France, men i vintermånederne er Alpe d’Huez faktisk en rigtig fin skisportsdestination. 245 km pister forbundet af 87 lifter sørger for, at der er mange muligheder for at få vinden i ansigtet, når skiene er klikket på. Fra Alpe d’Huez’ højeste punkt kan man begive sig ud på to sorte pister – Le Tunnel eller den 16 km lange piste Sarenne. Desuden er byen hyggelig og byder på masser af muligheder for at gå ud at spise og feste. 

Læs mere om Alpe d’Huez

AlpedHuez_b600px

 

Find også inspiration til din skitur af Thomas Uhrskov her:

 

 

Book nu


Scandlines - Der er noget ved at sejle