Left navigation


Miljøzoner i Tyskland

Vær opmærksom på miljømærkat, når du skal til Tyskland.

miljozoner-tyskland

Tager du bilen til Tyskland, skal du være opmærksom på, om der er indført miljøzoner i de byer og områder, du skal besøge. Mange tyske byer har indført miljøzoner for at begrænse udledningen af skadelige partikler. I disse zoner kræves det, at du har et miljømærkat. Har din bil ikke et mærkat, risikerer du en bøde på EURO 40,-

Der findes tre typer miljømærker, rød, gul og grøn. Din bils alder og om bilen kører på benzin eller diesel afgør, hvilket mærke din bil kan få. Alt efter bilens forureningsniveau tildeles det grønne eller gule mærke. I de fleste byer er det kun tilladt at køre ind i miljøzonen med en grøn mærkat. En rød miljømærkat giver ikke adgang til zonerne.

I byerne Berlin, Bremen, Frankfurt, Hannover, Leipzig og Osnabrück kræves en grøn mærkat. Dog må udenlandsk indregistrerede biler køre i Berlin med gult mærke indtil udgangen af 2014.

For at få et grønt miljømærkat skal bilen være en benzinbil produceret efter den 31. december 1992 eller en dieselbil produceret efter 31. december 2005.

Har du et miljømærkat, kan det bruges i alle de byer, der har indført miljøzoner, og som accepterer den pågældende mærkatfarve. Miljømærkaten gælder så længe bilen er indregistreret med det registreringsnummer, der er påført mærkaten. Mærkatet skal sidde på indersiden af forruden i passagersiden – dvs. i højre side.

Læs mere omkring miljøzonerne og regler for miljømærkater i Tyskland på FDM's hjemmeside.

Køb af tyske miljømærker

Miljømærkerne kan købes hos FDM eller hos Applaus Bilsyn i Danmark eller på Tüv-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland.

Prisen på miljømærkatet ligger på mellem 125 og 170 DKK eller mellem 10 til 15 Euro.


Scandlines - Der er noget ved at sejle