Left navigation


Godt til ganen hos Rut på Skäret

Rut på Skäret - det hyggelige bondehus, som er omdannet til restaurant og café med blåtternede duge, har åbent hele året. Et perfekt sted til at droppe ind og spise sin frokost

Rut på Skäret: Prøv den berømte æggekage...

Prøv den berømte æggekage eller nyd blot en kop kaffe med de mest fortryllende kager, som er importeret fra Flickorna Lundgren længere nede ad vejen.

1-dagsbillet Helsingør - Helsingborg t/r inkl. gavekort på SEK 100,-
DKK 355,-
Tilbuddet er gyldigt til d. 25/9 2011

Prisen inkluderer:
- Færgebillet t/r for bil op til 6 meter og max 9 personer
- Gavekort på SEK 100,- som fratrækkes regningen hos Rut på Skäret. Gavekortet skal anvendes på udstedelsesdagen.

Bemærk at billetten kun sælges i bemandet check-in i Helsingør og kan ikke forudbestilles. Ikke benyttede billetter tilbagebetales med det fulde beløb, delvis benyttede billetter kan ikke tilbagebetales.

Det hyggelige bondehus på Skæret

Rut på Skäret er et af Sveriges mest berømte "landbistroer” bl.a. berømt for sin æggekage og dejlige hjemmebagte kager fra Flickorna Lundgren, som er søster cafe. Der er ca. 45 min kørsel fra færgelejet i Helsingborg.

Husmandsstil overalt

Bistroen har hvidmalet bræddeloft med hylder ala togkupé under loftet. Hylderne giver plads til bøger og masser af stemning. Stengulvene og de gedigne træstole i klassisk design giver modernitet til den svenske hygge, der heldigvis dominerer med åben pejs for enden af stuen til regnvejrsdage og kølige aftener. Sådan én er der også inde i a la carte restauranten, der er nummeret finere. Men langtfra super-fornem, for bondestilen hersker med de oprindelige murstensgulve og smukke interiør.

Ægte svensk husmandskost

Kortet er en sort tavle, med dagens menu i kridt. For det skifter hele tiden. Men køkkenet er dedikeret til svensk sæsonpræget husmandskost: Gode supper som brændenældesuppe i sæsonen og stenbider suppe, tilberedt på fisk, der er halet op af saltvandet omkring Kullen. Om foråret kan den fine aspargessuppe med røget laks dukke op, og der vil jævnligt vil være ”Köttbullar med kartoffelmos og lingon”. Kun Moster Ruts specialitet, den skønne æggekage, svinges dagligt på bordene, både indenfor og ude ved de hvide træborde med blå bomuldsduge, i solen. Derefter venter kaffen og det store kagebord fra Flickorna Lundgren. Naturligvis kan man også nyde sin kaffe her, serveret i de skinnende kobberkander, hvis man ikke nænner at bryde op fra de hyggelige omgivelser. Det er så svensk som Pippi og lange somre i Skærgården!

Praktisk information

Efter at have forladt færgen i Helsingborg, kører du gennem city og derfra ad hovedvej 11 mod Höganäs. Forsæt til Nyhamnsläge og drej ind i landet mod Brunnby og Arild. Caféen ligger mellem Arild og Jonstorp på nordsiden af Kullen halvøen. Det lyder langt væk, men tager kun en god halv time. Læs mere og find kørselsvejledning på www.rutpaskaret.se

Priser fra: DKK 370,-

Book din billet her - hurtigt og nemt

Scandlines - Der er noget ved at sejle