Left navigation


Helsingborg

Helsingborg

Tag en tur til den næststørste by i Skåne. Her findes mange restauranter, caféer og specialbutikker, og derudover byder byen på en del kulturelle seværdigheder. Byens vartegn, Kärnan, der tårner sig op over byen, byder alle besøgende velkommen, når der sejles i havn.

AutoBizz Smart

Fra 166,- /vej
Læs mere
Prisen gælder t.o.m. 31/8. Ud- og hjemrejse samme dag.

Historie & kultur

I Helsingborg er der noget for alle. Du kan både nyde den historiske og kulturelle by ved at se nogle af de mange seværdigheder eller du kan tage på shoppingtur i de mange specialbutikker i handelsgaderne. I centrum findes over 200 butikker og masser af hyggelige caféer og spisesteder. Tager du til udkanten af byen, kan du shoppe amok i det store indkøbscenter Väla Centrum

Helsingborg-gade-cafe-390

Følg med i Helsingborgs shoppingmuligheder her
Se de særlige åbningstider for søn- og helligdage her

Familiebillet 148,-*

1-dags Familiebillet t/r for 2 voksne og op til 3 børn (4-11 år). *Prisen dækker færgebillet (landgang) Helsingør-Helsingborg t/r samme dag.
Billetten sælges fra billetkontoret i terminalen Helsingør eller via vores mobilapp. Prisen gælder alle dage. Prisen gælder f.o.m. 1/6-2018 t.o.m. 31/8-2018.

Familiebillet-grafisk-390


Tilbagebetaling

- ikke benyttede billetter tilbagebetales med det fulde beløb
- delvist brugte billetter tilbagebetales ikke

AutoBizz Smart tilmeld

Tilmeld nu
klik her!
AutoBizz Smart aftalen har ingen bindingsperiode.  Det årlige gebyr er på 210,- og trækkes automatisk.

Arkitektur & kultur

På havnefronten lige ved færgerne ligger Dunkers Kulturhus, Helsingborgs kulturelle center som blev indviet i 2002. Dunkers Kulturhus er tegnet af den danske arkitekt Kim Utzon og har et meget flot bymuseum foruden kunstmuseum, teaterscene, koncertsal, kulturcentrum for børn og unge, musikskole, m.v. 

Helsingborg-Dunkers-kulturhus-390

Øst for kulturhuset ligger Rådhuset - et af byens vartegn som tydeligt ses fra færgerne. Rådhuset er opført i 1897 i nygotisk stil med tårn og tinder, udsmykkede facader og et 65 meter højt klokketårn. Indvendigt rummer det fint interiør med bl.a. glasmosaik og malerier med motiver fra byens historie.  I hjertet af byen finder man den smukke Mariakyrkan i Gotisk stil fra starten af 1400-tallet. 

Kärnan

Øst for Rådhuset, tårner det 35 meter høje borgtårn fra 1300-tallet sig over byen. Fra toppen er der den skønneste udsigt over byen og Øresund, og turen op ad den hvælvede trappe er en oplevelse i sig selv. Det er gratis at kigge ind i Kärnen, men vil I helt til tops, koster det entré.

Blot et stenkast fra Kärnan ligger en middelalder-inspireret legeplads, hvor der bl.a. findes en miniudgave af Kärnan, og her kan børnene boltre sig i timevis. 

Helsingborg-Karnan-legeplads-390 

Shopping & spise

Helsingborgs hyggelige handelsgader byder på noget for enhver smag. Her findes både de større kendte mærker og unikabutikker med alt i tøj, indretning og design. 

I den sydlige del af centrum, ca. 15 minutters gang fra Knutpunkten, finder man Helsingborgs Bryggeri og Oxhallen, som hver lørdag inviterer indenfor til hygge med mad, drikke og ofte levende musik. Nogle søndage afholdes loppemarked i den stemningsfulde hal, og her er der rig mulighed for at gøre nogle gode fund. 

 

Læs mere om Helsingborg og alle mulighederne på VisitHelsingborgs hjemmeside.  

AutoBizz Smart tilmeld

Tilmeld nu
klik her!
AutoBizz Smart aftalen har ingen bindingsperiode.  Det årlige gebyr er på 210,- og trækkes automatisk.

Oplevelser

I Helsingborg findes alt fra de små lokale spillesteder til koncerthus og Arena, så der er altid en god oplevelse på den anden side af Øresund. Hvad enten du er til intimkoncert eller storslået show, kunsthåndværk i baggården eller international udstilling eller bare vil opleve den lokale folklore, så finder du det i den hyggelige Sundby Helsingborg.

Helsingborg-havn-sommer-390

Uden for sæsonen kan du finde oplevelserne på Helsingborgs hjemmeside. Læs mere om alle oplevelserne i Helsingborg her

Skønne Pålsjö - skov og strand lige rundt om hjørnet

I udkanten af Helsingborg finder I naturreservatet Pålsjö Skov, som byder på alt, hvad hjertet kan begærer af oplevelser inden for friluftsliv og rekreation. Området er også blandt Helsingborgborgernes yndlingsmål, og du finder alt fra naturspor til legeområder. Læs mere om Pålsjö Skog

Pålsjöbaden er et af Helsingborgs fine badehuse, hvor de smukke huse på badebroen byder på både omklædning, sauna og badstue. Der er mulighed for opbevaring af værdigenstande og ønsker du at leje håndklæde eller liggestol, er det også muligt. Læs mere om Pålsjöbaden på deres hjemmeside

ÖRESOUND - et musikalsk HH samarbejde

Kulturværftet i Helsingør og The Tivoli i Helsingborg er gået sammen i et musikalsk samarbejde med ønsket om at inspirere danskerne til at lytte til svenske artister og omvendt. Målet er at skabe en musikalsk sammenhæng, der udvisker grænserne mellem dansk og svensk musik, og forener de to byer Helsingør og Helsingborg på tværs af Øresund.  

De første koncerter med Jonah Blacksmith og Jesper Binzer (D-A-D) blev skudt af 3. marts og7. april, og den 19. april skal Kulturværftet lægges ned af de svenske rockdrenge fra Mando Diao. Vær klar til et brag af en koncert, og køb billet i dag, hvis du vil med. 

scandlineshh-helsingborg-tivoli-radhus-390

Få færgebilletten til halv pris og koncert ombord!
Køb jeres landgangsbilletter t/r i forbindelse med koncerterne, og kryds Sundet til halv pris. Ombord på Tycho Brahe byder vi på musikalsk forfest i baren, når I skal til koncert. 

Køb billet til koncerten i dag, og få færgen til halv pris - og koncert ombord med i prisen. Du kan naturligvis også bare stige på færgen, nyde koncerten på vandet og hoppe af igen - køb almindelig landgangsbillet i billetsalget eller via vores mobilapp

Find hele programmet og køb billetter på ÖRESOUNDs hjemmeside.

Scandlines HH mobilapp

Hent app
Læs mere

Download Scandlines HH mobilapp til overfarten Helsingør-Helsingborg. Vær opdateret på sejlplanen og køb billet på farten. Der er altid en afgang der passer.  


Scandlines - Der er noget ved at sejle