Left navigation


Guide til Skåne

Sofiero har en smuk park og en overdådig restaurant

Oplev Skånes kvaliteter

Skåne byder på fantastiske muligheder i løbet af efteråret og til jul. Københavns smukke baghave byder på kunst og kultur, gourmet-oplevelser og fantastiske slotte. Derudover bliver julen fejret med charmerende julemarkeder over hele Skåne.

Scandlines guider dig løbende til de bedste oplevelser i Skåne.

1-dagsbillet

Fra 190,-/vej
Book nu

1-dagsbillet, ud- og hjemrejse samme dag. Køb online.

Outlets, design og kunsthåndværk

Der er mange gode shoppingmuligheder i Skåne, især hvis du er på udkig efter designertøj, møbler eller keramik. Rundt om i Skåne ligger der flere interessante outlets, hvor du virkelig kan gøre en god handel. Her guider vi dig til de bedste steder at shoppe i Skåne.

Outlets

Design House Stockholm Open Outlet

Normalt er Design House Stockholm placeret på dyre adresser i verdens største metropoler, men i Båstad finder du kædens outlet, hvor designvarerne sælges til 20% under butiksprisen. 

Iittala Outlet, Höganäs

Gode tilbud og masser af inspiration. Iittala byder på mærker som Rörstrand, Hackman, BodaNova og Höganäs keramik, og du finder et stort udvalg af anden-sorterings varer. Læs mere om Iittala Outlet.

Klippans Yllefabrik

Plaider, tæpper, køkkentekstiler og duge bliver alt sammen fremstillet i naturmaterialer, forgivet af kendte designere. Klippans Yllefabrik byder desuden på et fabriksudsalg med meget lavet priser. Læs mere her.

Outlet Syd

Lidt nord for Malmø finder du en række outlets, og et af Skånes største indkøbscentre, Outlet Syd. Her finder du trendy mærker som Tiger of Sweden, Filippa K, NN07, Stenströms og Samsoe Samsoe.

Swedala Outlet

Swedala Outlet's tre butikker byder på designertøj fra mærker som Levi's, Lee, Diesel, Replay og Scotch and Soda. Outlettet byder også på store udvalg af accessories og smykker. 

Stadium Outlet

Beliggende både ved Väla og Center Syd er Stadium Outlet let tilgængeligt, og her er virkelig mange penge at spare, for dig som skal shoppe sportsudstyr. Læs mere om Stadium Outlet her.

Skåne byder på masser af interessant brugskunst

Designmøbler 

Den skandinaviske livsstil har for alvor slået igennem, og især de stilsikre skandinaviske møbler er i høj kurs. I Skåne finder du mange interessante møbeldesign-butikker, hvor du kan købe nye ting til hjemmet, eller blot blive inspireret.

Moderna Möbelklassiker

Hvis du er på jagt efter klassikere fra nogle af de største svenske og danske møbelarkitekter, bør du slå vejen forbi denne vintage butik, som ligger lige uden for Lund. Læs mere her.

Norrgavel 

Møblerne der sælges her er svanemærket, og virksomhedens indstilling til det gedigne håndværk afspejler sig i de miljørigtige møbler. Læs mere om Norrgavel her.

Grevinnans Butik

Hvis du er på udkig efter klassiske og storartede møbler, så skal du besøge Grevinnans Butik i Österlen. Du kan læse mere her.

Kabusa Design Factory

Stor design- og inspirationsbutik, til dig der gerne vil få nye ideer til indretning af hjemmet. Servicen er i top, og der er også et kunstgalleri i butikken. Læs mere om Kabusa Design Factory her.

Slottstallet

Stor livsstilsbutik, der er perfekt til dig, som gerne vil gå på jagt efter det helt rigtige kup. Her er en fantastisk blanding af stilarter, hvor nyt møder klassisk. Læs mere om Slottstallet her.

Kunsthåndværk og smykker

Skåne er fyldt med kreative designere og kunsthåndværkere, og det er svært at besøge Skåne uden at komme hjem med smukke ting til boligen.

Apotekarns Trädgard 

I Österlen finden du en trädgard, en have, som byder på eksotisk kunst og keramik. Her er også en hyggelig café, som du ikke bør snyde sig selv for. Du kan læse mere om apotekerens have her.

A cup of Miss Tea 

Hvis du er på udkig efter anderledes smykker, så er smykkerne fra Miss Tea garanteret noget fra dig. Smykkerne kan findes i butikker både i Malmø og i Helsingborg. Læs mere om smykkerne her.

Sägen 

Efter at have fået sit gennembrud ved London Fashion Week, er de håndlavede, skånske smykker fra Sägen blevet verdenskendte. De kan fås i butikker over det meste af Skåne, og du kan læse mere om dem her.

Märta Måås Fjetterström 

Stedet regnes for at være et af Nordeuropas førende værksteder, og du kan finde mange spændende, vævede artikler, lige fra håndklæder til bordløbere. 

1-dagsbillet

Fra 190,-/vej
Book nu

1-dagsbillet, ud- og hjemrejse samme dag. Køb online.

Overdådig gourmet og fantastiske slotte

I Skåne kan du finde omkring 150 slotte. De rummer alle fascinerende historier, og byder på smukke parker, kunstudstillinger og spændende rundvisninger. Derudover er det velkendt, at de skånske slotte byder på gastronomiske oplevelser.

Bjärsjölagårds Slot

Med aner tilbage til 1300-tallet kan man virkelige tale om en historisk oplevelse, når man besøger slottet. Slottet er populært til større begivenheder som bryllupper, men det er bestemt også et besøg værd under en udflugt til Sverige. Under alle omstændigheder bør man nyde det pragtfulde køkken, som har skiftende menuer, så maden er tilpasset årstiden. Læs mere om slottet her.

Bäckaskogs Slot

Smukt beliggende mellem 2 søer finder du Bäckaskogs Slot, som har en fortid som royalt udflugtsmål. Her er gastronomien i højsædet, så pakken byen og nyd Svensk idyl på højeste niveau.

Kronovalls Vinslot

På Kronovalls byder køkkenet på lokale råvarer og et uovertruffent vinkort. Slottet er smukt beliggende midt i en bøgeskov, og er perfekt til en romantisk weekend. Slottet har også en smuk slotspark. Læs mere her.

Kåseholms Slotshotel

Kåseholms Slotshotel kommer du virkelig tæt på naturen. Her er masser af muligheder for ture, uanset om vil vandre, løbe eller cykle. Hotellet byder desuden på en fantastisk morgenbuffet.

Svaneholms Slot

Dette slot kan dateres tilbage til 1530, og stedet er smukt placeret mellem sletter og kuperede bøgeskove. Slottets restaurant er kendt for sit franske køkken, som serverer mad på aller højeste niveau. Læs mere om Svaneholms Slot her.

Örenäs Slot

Kun 15 kilometer fra Helsingborg ligger Örenäs Slot, som med sin placering højt oppe, byder på udsigt over Øresund og Hven. Slottet er bygget i barok-stil, og er perfekt til romantiske weekender. Prøv for eksempel slottets populære champagne-weekend. 

Daniel Berlins Kro er et af skandinaviens førende spisesteder

Skånske gourmet-oplevelser

Nordisk gastronomi har for alvor slået sit navn fast på verdensplan, og Skåne er ingen undtagelse når det kommer til gastronomiske oplevelser. Her guider vi dig til de bedste restauranter i Skåne.

Daniel Berlins Krog

En af Nordens helt store gastronomiske oplevelser kan du finde på Daniel Berlins kro. Det er nordisk kogekunst i fineste klasse, og hele den nordiske filosofi med lokale råvarer, og tilpasning af maden, så den afspejler området livsbetingelser, er i højsædet på denne fantastiske restaurant. Stedet blev kåret til Årets Madoplevelse i 2013.

Gastro

Helsingborgs mest anerkendte restaurant hedder Gastro, og her kan du få udfordret dine smagsløg udover det sædvanlige. Gastro byder både på en bistro og en gourmet-restaurant, så der er noget for alle budgetter. Under alle omstændigheder er kvaliteten helt i top.

Sofiero Slottsrestaurant

Sofiero Slot byder på en af Europas smukkeste slotsparker, men du finder også en restaurant i gastronomisk topklasse. Her bliver der virkelig kælet for de skånske råvarer, og de tilhørerende vine er nøje udvalgte. Mange af slottets egne afgrøder bliver brugt i menuerne, og det er altid sæsonens bedste råvarer der bliver serveret.

1-dagsbillet

Fra 190,-/vej
Book nu

1-dagsbillet, ud- og hjemrejse samme dag. Køb online.


Scandlines - Der er noget ved at sejle