Left navigation


Inspiration og rejsetips Sverige

Vi har samlet lidt inspiration til en dejlig tur over Øresund. Her finder du tips og idéer til et besøg i Sverige, og generel information og vejvisning til de mange oplevelser. Planlæg en smuttur eller flere dage med shopping, seværdigher, sport og skøn natur på den anden side af Sundet.

 

 • Scandlineshh-juletrae-211x211

  Jul i Sverige

  Tag på julemarked i Sverige og oplev den hyggelige svenske julestemning. På markederne findes et bredt udvalg af håndlavet design, svenske delikatesser og små værksteder, hvor hele familien kan samles om aktiviteterne. I kan også tage en tur rundt i de små byer og opleve den skønne julestemning.

 • Skiløbere

  På ski i Sverige

  Sverige byder på fantastiske oplevelser i sneen, og det er ikke længere væk end at det kan gøres som en dagstur. Pak bilen og tag familien med til nogle af bedste skisportssteder i Skandinavien.

 • Tag på shopping tur til det store outlet område i Höganäs

  Höganäs Outlet

  Tag på shopping tur til det store outlet område i Höganäs, blot 30 minutters kørsel fra Helsingborg. Her findes flere af de kendte svenske kvalitetsmærker til meget lave priser. Hvad enten du er til glas og keramik eller sport og velvære.

 • 6 km fra Helsingborg finder du Väla Indkøbscenter

  Väla Shopping

  Blot 6 km fra Helsingborg finder du Väla Indkøbscenter med mere end 200 butikker, restauranter og caféer samlet under ét tag. Lad paraplyen blive hjemme, og fyld bilen med gode tilbud.

 • Gekås Ullared Shopping

  Gekås Ullared Shopping

  Nordens største lavprisvarehus. Tilbudsjægernes paradis, hvor alt til familien er samlet under ét tag. Køb en Gekås Ullared-endagsbillet for kun DKK 454,- og modtag et gavekort på SEK 100 til at shoppe for i Gekås.

 • Gekås Ullared Shopping

  Höganäs Saluhal

  Besøg den ombyggede smedje i Höganäs, hvor lokale råvarer og kvalitet går hånd i hånd. Fyld køkkenskabene med delikatesser, spis frokost og køb kvalitetstøj, -sko og ting til boligen i de skønne butikker.

 • Sofiero ved Helsingborg

  Sofiero

  Sofiero ligger 5 km nord for Helsingborg og har en fantastisk blomsterpark, diverse udstillinger. Slottet er bl.a. kendt for at have været Dronning Ingrids barndomshjem om sommeren. Hele året kan man gå ture i den smukke park.

 • Fredriksdal hestevogn

  Fredriksdal

  Fredriksdal er en blanding af købstads-, landbrugs- og havemuseum midt i Helsingborgs hjerte. Friluftsmuseet Fredriksdal har skiftende udstillinger og har åbent hele året.

 • Tropikariet - Løveabe

  Tropikariet

  Oplev dyr fra Sydamerika, Asien, Madagaskar og Afrika i autentiske omgivelser i Helsingborg. Her kan du opleve springende lemurer, flyvende tukaner og legende hajer, der boltrer sig i bassinet.

 • Astrid Lindgrens verden - Pippi Langstrømpe

  Astrid Lindgrens verden

  I Astrid Lindgrens Verden bliver du og din familie en del af de klassiske fortællinger om Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter og de mange andre kendte karakterer af Astrid Lindgren.

 • High Chaparral

  High Chaparral

  Cowboys, banditter og guldgravere. Sheriffer, indianere og pelsjægere. I High Chaparral findes alle karaktererne fra Det Vilde Vesten, og der venter store oplevelser og shows.

 • Markaryds Elgsafari

  Markaryds Elgsafari

  Oplev skovens konge, den store elg, i naturlige omgivelser i Smålandet. Kør i egen bil og oplev det store eventyr i elgparken.

 • Elg i Skånes Djurpark

  Skånes Djurpark

  Skånes Djurpark er et af Sydsveriges mest populære udflugtsmål. Parken er opbygget på dyrenes egne betingelser med store, rummelige indhegninger, og her findes dyr fra hele Norden.

 • Tomatens hus

  Tomatens Hus

  To meget aktive virksomheder findes på Tomatens hus. Boel Wildmark & Bengt Ahlman dyrker alt det gode. Du kan købe det hele i den lille butik på stedet. Morgan Wildmark sælger det dejlige brød. Boel Hultman driver cafeen og kroen, og har samtidig en produktion af Miss Alice delikatesser.

 • Flickorna Lundgren

  Flickorna Lundgren

  Flickorna Lundgren er et af Sveriges mest berømte ”kaffehuse” med dejlige hjemmebagte kager. Det er også muligt at få en kæmpe rejemad og andet godt til ganen. Alt sammen kun ca. 45 min kørsel fra færgelejet i Helsingborg

 • Ekhems gård

  Bosjökloster

  "Ringsjöns pärla" kalder man det privatejede og -beboede Bosjökloster. Og det er virkelig en lille perle, det hvide slot på næsset mellem de to søer.

 • Ekhems gård

  Ekhems Gård

  Ekhems gård har været i familien i fire generationer og er et populært udflugtsmål. På gården finder du en gårdbutik med en masse forskellige lækre produkter, alt fra marmelade til grøntsager.

 • Ekhems gård

  Tante Grøn

  Tante Grøn er en anderledes gårdbutik på Bjärehalvøen, hvor udvalget er lidt ud over sædvanlige. Særligt deres udbud af egne og indkøbte oste imponerer.

 • Ekhems gård

  Karlslundsbadet

  Karlslundsbadet i Landskrona er et vandland for hele familien. Flere forskellige bassiner, der passer alle aldre samt rutchebaner, jetstreams, klatrevæg og spaafdeling.

 • Kullen - Børn på strand

  Kullen - naturreservat

  Oplev et af Sveriges mest besøgte og storslåede naturreservater, Kullen. Et perfekt udflugtsmål for hele familien. Her kan du vandre på stierne igennem den flotte natur, eller nyde din madpakke på en klippe.

 • Söderåsen Nationalpark

  Söderåsen Nationalpark

  Söderåsen Nationalpark kaldes også for den svenske vildmark, og her finder du fantastiske naturoplevelser for alle aldre. Parken er et af Nordeuropas største sammenhængende løvskovsområder.

 • Cykling Vallåsen

  Cykling Vallåsen

  Vallåsen ligger kun 70 km fra Helsingborg og byder på masser af udfordringer for cykelentusiaster i alle aldre. Udfordrende nedkørsler og lift helt til toppen.

 • Helsingborg

  Helsingborg

  Tag en tur til den næststørste by i Skåne. Her findes mange restauranter, caféer og specialbutikker, og derudover byder byen på en del kulturelle seværdigheder. Byens vartegn, Kärnan, der tårner sig op over byen, byder alle besøgende velkommen, når der sejles i havn.

 • Gøteborg

  Gøteborg

  Gøteborg har et væld af oplevelser for hele familien. Her findes en skøn kombination af historiske steder, moderne arkitektur og design, og der er rig mulighed for at shoppe i byens mange spændende butikker. Og så ligger byen blot et par timers kørsel nord for Helsingborg.

 • Landskrona vandtårn

  Landskrona

  Landskrona er en by i udvikling, og der er masser at opleve i den skønnne kystby, som ligger blot 20 minutters kørsel fra Helsingborg. Oplev kunst i særklasse, tag et dyp i havet eller spis friskfanget fisk på en af de mange restauranter.

 • Scandlineshh-Stockholm-211x211

  Stockholm

  Sveriges smukke hovedstad Stockholm ligger ikke længere væk, end der kan køres fra Helsingborg. Tag færgen over Øresund, hvor pausen kan nydes, inden turen går videre nordpå.

 • Golfbane

  Golfklubber

  Prøv kræfter med de mange spændende golfbaner i Sverige. Du får meget for pengene, og flere af de smukke baner kan du nå på en 1-dagsudflugt. Andre kan nydes med vennerne i løbet af en weekend. Scandlines samarbejder med GolfSverige.dk vedr. golfoplevelser i Sverige. Her finder du en oversigt over flere svenske golfbaner, h...

Vi lader op til batteridrevne færger på Helsingør-Helsingborg
Book nu!
Vi lader op til batteridrevne færger på Helsingør-Helsingborg
Sejl med strømmen på Helsingør-Helsingborg overfarten. 
Læs mere her!
Få nyheder om Helsingør-Helsingborg overfarten på e-mail
Like-os-knap

Scandlines - Der er noget ved at sejle