Left navigation


Definition af køretøjer

Når du booker færgebillet, er det den samlede længde på dit køretøj der afgør prisen. Her kan du læse om reglerne.

Når du rejser med Scandlines er det den fulde længde af dit køretøj der afgør prisen på din billet

Din billetpris afhænger af den samlede længde på dit køretøj

Hos Scandlines har vi forskellige billetkategorier. Den kategori, du skal vælge, afhænger blandt andet af, hvor langt dit køretøj er. Derfor er det vigtigt, at du kender den samlede længde på dit køretøj, før du booker en færgebillet hos Scandlines.

Inddeling af køretøjer

Vi inddeler køretøjer i 5 længde-kategorier. Det er altid den samlede længde af dit køretøj, som afgør, hvilken billetkategori, du skal vælge. Det er uanset, om du kører i en almindelig personbil, om du har en trailer eller en campingvogn med, eller om du kører i en autocamper. Nedenfor kan du se vores 5 længde-kategorier.

Længdekategorier for køretøjer

  • Op til 6 meter
  • 6 til 8 meter
  • 8 til 10 meter
  • 10 til 12 meter
  • Over 12 meter 

Bemærk venligst, at det ikke er tilstrækkeligt at lægge længden af din bil sammen med længden af din trailer/campingvogn. Du skal måle dit køretøj, når din trailer/campingvogn er monteret. Såfremt køretøjets længde ved check-in i havnen er længere end forudbestilt, kan Scandlines ikke garantere, at du får plads på den bookede afgang.

Generelle regler for alle køretøjer (undtaget køretøjer der anvendes til erhvervsmæssig varetransport)

Personbilspriser gælder for biler, autocampere samt biler med campingvogn eller trailer, som overholder følgende kriterier: 
  • Priserne gælder for køretøjer op til 6 m længde
  • Indregistreret til max. 9 passagerer 
  • Tilladt totalvægt på max. 3500 kg
  • Lovligt forsikrede 
  • Køretøjer (incl. campingvogne eller påhængsvogne) over 6 m længde, og hvor det trækkende køretøj har en max. tilladt totalvægt på max. 3500 kg, opkræves i henhold til den pågældende køretøjs- og længdekategori

Autocampere (uanset vægt) opkræves i henhold til personbilstaksterne, såfremt køretøjet (jf. indregistreringsattest) er indregistreret som en autocamper.

Motorcykler, knallerter samt EU-godkendte 3-hjulede knallerter er inkl. max. 3 personer og sidevogn (maks. 2,5 m lang). Hvis motorcyklen er større, bliver det klassificeret som en bil. Quads er klassificeret som en motorcykel. Trikes og Smarts er klassificeret som personbiler.  

Hvorfor og hvordan vi måler dit køretøj

Når du booker færgebillet hos Scandlines, er det meget vigtigt for os at vide, hvor langt dit køretøj er. På en almindelig færgeoverfart skal der være plads til rigtig mange køretøjer, og derfor skal vi kende længden på samtlige køretøjer, der skal ombord. På den måde kan vi sikre os, at der er plads til dig på den ønskede afgang.

Vi måler dit køretøj fra fronten til den bagerste del af dit køretøj, inklusiv alle former for monterede objekter. Det betyder, at hvis du eksempelvis har cykler eller en bagageboks monteret bag på dit køretøj, så skal disse inkluderes når du måler længden af dit køretøj.

Det betyder, at du skal måle dit køretøj, når alle objekter er monteret. Hvis du eksempelvis skal have en trailer eller en campingvogn med ombord på færgen, er det derfor ikke nok at måle traileren/campingvognen og tilføje til længden af din bil. Du skal derimod måle hele køretøjet, når traileren/campingvognen er monteret.

Specielle regler

Udover de generelle regler, er der nogle få specielle regler, der gælder, hvis du kører i en varevogn, eller hvis dit køretøj på nogen måde afviger fra de ovenstående specifikationer. Disse regler kan du se her nedenfor.

Varevogne

Varevogne, der i henhold til registreringsattesten er forsikret som en bil med maksimalt 9 personer, med en max totalvægt på 3.500 kg og en max længde på 6 meter, og som overholder alle gældende juridiske forskrifter, tariferes som personbiler.

Varevogne over 6 meters længde med en max totalvægt på 3.500 kg tariferes som personbil med trailer over 6 meter iht. ovenstående længde-kategorier.

Afvigelser fra ovenstående specifikationer

For køretøjer, som afviger fra de ovenstående regler gælder Scandlines' bus- og/eller fragtpriser.


Scandlines - Der er noget ved at sejle